Tilbake
Unn Kristin Dietz Syverud
Unn Kristin Dietz Syverud
Unn Kristin Dietz Syverud

(VGS 2016/17) OL`MAN RIVER

Musikk og borgerrettighetsaktivisme

I denne produksjonen får elevene et sterkt møte med historien til en mann, men det er også  historien til en hel generasjon. Og fortsatt i dag er borgerrettighetsaktivisme og rasisme et brennaktuelt tema i USA og resten av verden.

Paul Robeson er mer eller mindre glemt i dag, men i sin tid var han en av verdens største artister, og er kanskje mest kjent for sangen Ol`man River fra musikalen Show Boat. Den afroamerikanske artisten og borgerrettighetsaktivisten klarte å løfte musikken sin fra mindre lokale scener i USA til de mest anerkjente scener over hele verden. Han brukte sin posisjon til å kjempe mot den voldelige rasismen i USA. Robeson var utdannet advokat før han ble fotballspiller og så artist.  Det klarte han klarte til tross for tung segregering i USA. Robeson var en inspirasjon for den neste generasjonen av frihetskjempere som Martin Luther King og Nelson Mandela.

Forestillingen handler om Paul Robesons liv og hans musikk i en vanskelig i tid i Amerika. Hovedrollen spilles av musikeren Jason Nemor Harden, akkompaniert av Clifton Harrydass på flygel og Tove Erikstad på cello.

Regi: Cliff Moustache
Samproduksjon med musikk
OBS! Forestillingen spilles på engelsk



Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer