Tilbake

Vigeland - museet

Et undervisningsopplegg som gir elevene spennende opplevelser og praktisk erfaring med skulptur. Elevene får et møte med tredimensjonal form, som står sentralt i Kunst og håndverksfaget for småskoletrinnet.

Buss kommer til skolen kl.08.30 ( Dal 08.45) med retur fra Vigelandsparken kl.13.00

Lærerveiledning

Omvisning

Besøket begynner med en omvisning i museet som varer i ca. 45 min. Omvisningen tilpasses de ulike alderstrinnene. Med de minste elevene legges det vekt på beskrivelse. Barna skal beskrive det de ser, knytte historier til motivene og snakke om uttrykk og følelser. Med elevene i 3 klasse snakker vi også en del om teknikk, materialbruk og om hvordan skulpturene ble laget. Vårt hovedmål er å gi barna et positivt og spennende møte med tredimensjonal kunst. . I tillegg til Vigeland-Museet, vil dere kunne benytte dere av den flotte Vigelandsparken. Her har dere 90 min. til å se på noen av de 212 skulpturene eller boltre dere på parken grønne sletter. Læreren vil i forkant av besøket få tilsendt et gratis hefte med informasjon om Gustav Vigeland og forslag til for- og etterarbeid.

Info fra museet:

1. Hver enkelt gruppe møter utenfor inngangen til museet ved avtalt klokkeslett og skal da være klare til å gå inn i museet.

2. Det er ikke tillatt for elevene å gå på egenhånd i museet før eller etter omvisningen.

3. Si tydelig ifra til klassene at det ikke blir skulpturverksted (flere ble skuffet over dette ved ankomst sist)

4. Vi har dessverre ikke noe oppholdsrom i museet der elevene kan spise.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Frogn kommune
  • Kunstnere/grupper: Omvisning
  • I samarbeid med: Vigeland-museet
  • Idé/opplegg: Vigelands-museet og Pål Andresen

Publikumskommentarer