Tilbake

FREDRIK STABEL & AVISTEGNERNERS HUS

Ved besøket i FS&ATH vil elevene møte en avistegner som er i daglig virksomhet. Han vil fortelle om sitt arbeid, hvordan ideer utvikles, hvilke virkemidler som benyttes i tegningene og samarbeidet med redaktører og andre journalister.

Egil Nyhus er aktiv som avistegner, illustratør og forfatter. Han har vært fast avistegner i Romerikes Blad siden 1987 . Egil Nyhus har mottatt flere priser for sine avistegninger blant annet «Årets avistegning i 2013 og Teskjekjerringprisen for 2013, sammen med broren Svein Nyhus, «for sitt virke som tegnere og forfattere både i bokform og på veien med forestillinger for barn gjennom mange år»

Les mer om Egil Nyhus her: https://no.wikipedia.org/wiki/Egil_Nyhus»


Lærerveiledning

- Ytringsfrihet

Tegnerne vil vise eksempler på sine arbeider og fortelle om hvordan de har påvirket samfunnsdebatten og reaksjoner som tegnerne har mottatt. Tanker rundt ytringsfrihet, forskjellige kulturelle normer knyttet til hva som kan og bør kommenteres gjennom tegning, vil også bli tatt opp. Betydningen av avistegning og karikaturtegninger, vil bli drøftet og helt dagsaktuelle emner kan taes opp til behandling. Eventuelt kan det være aktuelt å sammenligne flere tegneres tegninger av den samme hendelsen eller saken. Det vil bli lagt opp til at elevene skal være aktive i samtalen og stille spørsmål.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Frogn kommune
  • Kunstnere/grupper: Avistegner
  • I samarbeid med: FREDRIK STABEL & AVISTEGNERNERS HUS

Publikumskommentarer